Part of a row of elegant Georgian townhouses in Exeter, this building was listed because of it’s value as a set piece and its contribution to the St Leonard’s conservation area in Exeter.

It is often easier to extend Georgian and Victorian properties in a contemporary architectural style, as the architecture at the back tends to be simple clean lines that work well set

against modern architecture.

This extension replaces a badly built extension to create a well insulated, lighter and brighter space, that links to the garden at a higher level.  The first floor extension houses a new office, wh

ich has a stair straight out to the garden.  In the basement the existing kitchen was extended by inserting large steels forming a large connecting opening to the new dining room.  The result is a wonderful family room that makes the most of the small garden and creates a multipurpose space perfect for parties and also practical for day to day life.